miercuri, 18 septembrie 2013

Ingrijirea tenului in sezonul rece

Trecerea de la sezonul cald, la unul rece impune o anumita pregatire si ingrijire a tenului. Factorii externi precum, frigul, umiditatea scazuta, vantul rece afecteaza pielea fetei de aceea e bine sa stim cum trebuie ingrijita in acest sens.

In primul rand, nu trebuie neglijata hidratarea, chiar daca vara a trecut, multe persoane nu mai tin cont de hidratare, crezand ca nu mai e atat de necesara daca temperaturile sunt in scadere. Acest lucru este eronat, deoarece chiar si in timpul iernii pielea are nevoie de apa, cu atat mai mult cu cat pe timpul verii ea a fost expusa la soare in vedere obtinerii unui bronz sanatos, soarele uscandu-ne pielea. Este recomandat ca, in sezonul rece sa se utilizeze creme mai grase tocmai pentru a aduce un aport de hidratare tenului.

Ingrijirea tenului in sezonul rece
Cremele cu protectie solara, joaca si ele un rol important in mentinerea unui ten mai frumos. Chiar daca pe timpul iernii soarele nu mai este la fel de arzator precum vara, nu trebuiesc neglijate acest tip de creme. Razele soarelui apar si iarna, si mai mult, se reflecta in zapada, putandu-ne sa ne afecteze pielea de la nivelul fetei, cea care practic este cel mai mult expusa. Exfolierea chiar si in timpul friguros poate face minuni in cazul tenului. Pentru un ten mai catifelat este necesar sa ne exfoliem pielea fetei o data pe saptamana. Nu este necesar sa facem investitii majore intr-un exfoliant, deoarece principalele calitati ale exfoliantilor este acela de a indeparta celule moarte de la nivelul fetei. Il putem prepara chiar si in casa, amestecand intr-un bol, o lingura meiere de albine, una de malai de porumb si putin lapte. Toate aceste ingrediente avand rolul de a aduce si un aport de hidratare totodata.



De retinut insa, este faptul ca, atunci cand alegem sa ne exfoliem tenul, miscarile trebuie sa fie circulare si nu foarte ferme, deoarece riscam sa ne alegem cu o roseata inestetica, piele fetei fiind una foarte sensibila.

Facand din acesti pasi un ritual, vom vedea ca tenul nostru va fi unul fericit in momentul in care se va duce si sezonul rece. Pe fiimodel.ro veti descoperi diverse sfaturi de makeup si ingrijire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu