vineri, 11 aprilie 2014

Acaricidele - tratamente impotriva paianjenului

Adapostiti in siguranta pe intreg parcursul anotimpului de iarna, sub forma de adulti sau oua, in functie de fiecare specie in parte, acarienii (paianjenii) incep a-si face simtita prezenta inca de la primele raze mai calde ale soarelui. Atacurile acarienilor bine ascunsi in culturi incep inca de la startul primaverii, insa daunele totale sunt resimtite abia in timpul verii, atunci cand valorile ridicate de temperatura permit acestor daunatori crearea mediului perfect de multiplicare si de hranire. Urmarile sunt dezastroase, urmate de aparitia unei panze fine pe partea inferioara a frunzei plantei, prin care acarienii incep sa dezvolte colonii care, cu siguranta, ca vor face ravagii asupra culturilor.

Aici intervin acaricidele, cunoscute si sub denumirea de insecticide, substante cu rol de protectie a plantelor, extrem de eficiente in lupta cu acarienii daunatori. Combaterea acarienilor nici ca putea fi mai simpla, aceasta realizandu-se prin folosirea acestor combinatii chimice, cu efect de reducere a populatiei acestor daunatori de culturi sau plante, de multe ori microscopici. Substantele acaricide, existente atat sub forma unei actiuni generale, prin aceasta intelegandu-se distrugerea totala a larvelor, oualelor sau adultilor, cat si sub forma de actiune specifica, prin exterminarea sau uciderea unui anumit stadiu de dezvoltare a acarienilor, paralizeaza, intr-o prima etapa, daunatorii, urmand ca disparitia acestora (moartea) sa apara in decurs de 3 pana la 5 zile, metoda de exterminare ramanand ingestia.

Este important de stiu faptul ca procesul prevenirii pierderilor de cultura sa fie realizat inca de la faza incipienta a acestora. Astfel, cu ajutorul substantelor acaricide, acarienii pot fi tinuti sub control permanent, fara a distruge pradatorii naturali a culturilor, fara de care echilibrul ecologic nu ar mai avea loc. Asadar, prietenoase cu mediul, dar neiertatoare cu acarienii, acaricidele reprezinta solutia ideala in atacul asupra inamicilor ce tin sa compromita intreaga fauna, cat si culturile, atat de necesare fiecaruia dintre noi.

Recomandarea noastra pentru achizitionarea acestor substante este magazinul online www.seminteplante.ro, nu ezitati sa intrati pe magazin si sa faceti o comanda, protejati plantele de paianjeni cat mai rapid.

acaricide substante impotriva paianjenilor


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu